U heeft een bestaand pand waar u niet meer optimaal gebruik van maakt. Eigenlijk is het zonde om het deels leeg te laten staan. U heeft al eens overwogen om uit te zoeken of het pand niet een andere functie kan krijgen maar die regelgeving is zo ingewikkeld.

U hoeft niets meer te zeggen, dit is een herkenbare situatie.

Wij zijn gespecialiseerd in het verbouwen en ontwikkelen van terreinen en panden, vaak in binnenstedelijk gebied. Meestal gaat het om het bouwen van appartementen voor de verkoop of verhuur, maar soms wordt een pand verbouwd zodat het een andere functie krijgt, zoals een oud zwembad waar een gezondheidscentrum in komt, een industriepand waar kantoren komen of een opslagkelder waar een horecafunctie in komt. In tegenstelling tot andere partijen handelen wij zelf niet in vastgoed. Wij doen alleen het vergunningtraject en daarmee bent u verzekerd van een discrete behandeling. Als u een pand op het oog heeft dan geven wij altijd kosteloos advies over de mogelijkheden.

Soms is een locatie een gevoelig punt en moet er overleg met de gemeente worden gevoerd over de mogelijkheden. Wij kunnen hier in het voortouw nemen en hebben door onze ruime ervaring een goed beeld van waar de gemeente op let in dit soort procedures.

Het traject is als volgt:

  • U vraagt bij Makeovergroep een offerte aan voor het transformeren van een bestaand pand.
  • Wij stellen een offerte op en toetsen direct de haalbaarheid van het plan. In de offerte geven we aan wat de mogelijkheden zijn.
  • Als de offerte akkoord is komen wij inmeten en de specifieke wensen bespreken. Eventueel kan dit via de mail als u al over tekeningen beschikt.
  • Binnen 4 weken na inmeten sturen wij de tekeningen voor de omgevingsvergunning ter controle toe. Als er nog zaken moeten worden aangepast dan voeren wij dat uiteraard kosteloos uit.
  • Als de tekeningen akkoord zijn dienen wij deze samen met alle andere verplichte formulieren in bij de gemeente. Vanaf indienen heeft de gemeente 8 weken om te reageren.
  • In de periode dat de aanvraag wordt behandeld bij de gemeente houden wij u op de hoogte van de voortgang. Omdat wij gemachtigd zijn namens u belt de gemeente ons als er vragen zijn.
  • De omgevingsvergunning wordt per post naar u toegestuurd, samen met alle tekeningen. Na afloop beschikt u over alle stukken die wij voor u hebben ingediend.

Neem contact met ons op voor meer informatie of een offerte.